Belépés a csakfulbevalok.hu webáruházba

Füllyukasztó pontok

Országszerte, egyre több településen, városban van lehetőség a fülbelövést, orr és köldök piercing lyukasztást igénybe venni, szakmailag magas színvonalon működő szalonokban. Udvarias kiszolgálással, a Studex és a Medisept minőségi termékeivel várjuk kedves vendégeinket. Keressék kollégáimat bizalommal!

Fülbelövés

 

Studex fülbelövő és fülbevaló referencia szalonok Országszerte

Fülbelövés kicsiknek és nagyoknak fiúknak és lányoknak referencia szalonunkban, vagy kiszállással az Önök otthonában. Minden kényelmet kielégítő, magas színvonalú szolgáltatással várom, a hozzám érkező kedves vendégeket! A fülbelövést, füllyukasztás újszülött kortól vállalom, talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy nagy gyakorlattal a Studex professzionális eszközeivel, minőségi fülbevalóival. A következő sorokat olvasva szeretném Önökkel megismertetni a fülbelövés menetét, bemutatni a belőhető fülbevalókat, választ adni minden, a fülbelövéssel kapcsolatos fontos kérdésre, videókkal, fotókkal illusztrálni a munkafolyamatokat valamint az is kiderül hol és mikor érnek el, továbbá néhány praktikus javaslat a közlekedéssel, parkolással kapcsolatban.

Jó böngészést kívánok!
       

A fülbelövés, füllyukasztás után 
mehetünk-e babaúszásra vagy nagyobb gyermek esetében uszodába, strandra?

Nem ismert, amit a gyakorlat is igazol, hogy problémát jelentene az uszoda, strand vagy a fürdővíz használata a fülbelövést követően. 
Gyermekeink életkortól függetlenül sajnos elszenvednek kisebb vagy nagyobb hámsérüléseket. (csecsemők például pelenkakiütést, nagyobb gyerekek horzsolást, vágást, elvakart rovarcsípést) 
A felsorolt esetekben természetesen a sérülés nagyságát és mélységét mérlegelve nem teszünk egyéb óvintézkedést, este a szokásos módon megfürdetünk és amennyiben a heti programban szerepel az uszoda illetve nyáron a strand használata részt veszünk rajta. A fülbelövés után a fülcimpán keletkezett apró kis seb nagysága sem indokolja az uszoda, strand vagy a fürdővíz mellőzését. Az elmúlt évek alatt soha nem tapasztaltam elváltozást abból adódóan, hogy a fülbelövést követően a fülcimpa vízzel érintkezett. Amennyiben a víz problémát jelentene, nem csak a fülcimpára lenne veszélyes.
Így bátran ajánlom az uszoda, strand, vagy a fürdővíz használatát.

Tájékoztató a fülbelövő rendszerekről
A fülbelövést, füllyukasztást minden esetben a Studex, modern füllyukasztó eszközeivel és a velük kompatibilis steril, nikkelmentes fülbevalóival végezzük. Tűvel, branülel nem vállalunk füllyukasztást! A következő rövid tájékoztató segítségével, szeretnénk Önökkel megismertetni a füllyukasztó eszközök közötti különbséget, ami a szolgáltatás árában is tükröződik. Mindkét füllyukasztó készülékkel szívesen dolgozunk, mégis az alapvető különbség a fülbevaló behelyezésének technikájában keresendő.

 

Studex System 75 fülbelövő készülék

A Studex, System 75 a mai kor legmodernebb eszköze. Hangtalan, nem rugós szerkezetű fülbelövő készülék, így humánusabb a füllyukasztás, minimális a fájdalomérzet. Az egyszer használatos kazettás rendszernek köszönhetően az eljárás higiénikus, a készülék nem érintkezik más fülével hiszen a belövés után a már megüresedett kazetta eldobásra kerül. A választható fülbevalók szára jóval vékonyabb és a hagyományostól eltérően modernebb vonalvezetésű fazonok. Számos jó tulajdonsága miatt azonban picit drágább a szolgáltatás ára ezzel a készülékkel, mint a korábban említett hagyományos fülbelövő rendszer esetében.


 

Hagyományos fülbelövő készülék

A Studex Universal fülbelövő készülék egy régebbi konstrukció ami már nem a legmodernebb eszköznek számít a szakmában, mégis sokan használják többek között én is, mert megbízható, pontos de mégsem rendelkezik annyi előnyös tulajdonsággal mint a Studex System 75 füllyukasztó rendszer. Ez a konstrukció rugós, a fülbevaló a fülbelövéskor a gép segítségével nagy lendülettel kerül behelyezésre, emiatt hangos, és intenzívebb a fájdalom érzet is, ezért nem annyira kedvelt. A választható fülbevalók a hagyományos jól ismert fazonok. Aki olcsóbb fülbelövést szeretne és nem zavarják a fent leírtak, ezt a megoldást javasolnánk.
         

A fülbelövés menete

Érdemes egy olyan optimális időpontot választani a gyerekek tervezett fülbelövése előtt, amikor biztosan nem éhesek, nem fáradtak és nem betegek. A zavaró körülmények kizárásával nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban működik a fülbelövés minden korosztály számára. A belőhető fülbevaló kiválasztása után megtörténik a fülcimpa fertőtlenítése, majd egy jelölő toll segítségével a fülcimpa jelölése. Csecsemők, kisgyermekek esetében ezt a munkafolyamatot mindíg figyelemeltereléssel végezzük, soha nem korlátozzuk a kislányokat szabad mozgásukban. A fertőtlenítés, jelölés után valamelyik kísérő szülő ölében megtörténik a fülbevaló behelyezése. A füllyukasztás minimális kellemetlenséggel jár, főleg ha a Studex, System 75 füllyukasztó készülékével történhet ami humánus, hangtalan behelyezést eszközöl. A fülbelövést követően a gyerekek rendszerint gyorsan megnyugodnak, a nagyokat a fülbevaló látványa a kicsiket a cumis üveg, játék vagy a szoptatás vigasztalja. Gyakori kérdésként hangzik el a szolgáltatás közben, hogy fáj-e a fülbelövés és ha igen, használunk e érzéstelenítőt? Egy minimális fájdalom érezhető a lyukasztás pillanatában. Nincs, és nem is létezik teljesen fájdalom mentes fülbelövés, viszont jó hír, hogy csak a belövés pillanatára korlátozódik a kellemetlenség! Nem használunk érzéstelenítőt, mert nem tudhatjuk, hogy esetleg ki milyen készítményre allergiás, szalonunk nincs berendezkedve az érzéstelenítő készítmények okozta esetleges allergiás tünetek kezelésére. Miután bekerült a fülbevaló a fülcimpába, pontos, részletes tájékoztatást adunk az utókezelésről, megismertetjük a szülőkkel a legfontosabb tudnivalókat amit a gyakorlatban be is mutatounk, továbbá lehetősége nyílik mindenkinek megtekinteni a később cserélhető fülbevaló fazonokat is.

 


Gyakori kérdésként merül fel, hogy a korábban vásárolt vagy ajándékba kapott fülbevalóval is tudok-e segíteni?

Sajnos azért nem tudunk segíteni hozott fülbevalóval, mert a módszernek amivel dolgozunk pont az a lényege, és kritériuma - ellentétben a tűvel szúrt fülbevaló behelyezéssel - hogy, az egyszer használatos steril kapszulába csomagolt fülbevalót rögzítjük a füllyukasztó készülékhez aminek segítségével megtörténik a fülbevaló higiénikus, minimális fájdalommal járó behelyezése. A klasszikus, tűvel szúrt lehetőséghez képest 

   
        

más módszerrel dolgozunk annak ellenére, hogy a végeredmény ugyan az lesz, szöveti roncsolás nélkül kerül behelyezésre a belőhető fülbevaló a fülcimpába. Tehát, azért nem tudunk hozott ékszerrel segíteni, mert a hozott fülbevalót több okból kifolyólag sem lehet a steril, egyszer használatos kapszulába csomagolni ami kompatibilis az füllyukasztó készülékkel így a hozott ékszer behelyezése technikailag kivitelezhetetlen azzal a módszerrel amivel mi dolgozunk.

Pontos utókezelési tanácsok fülbelövés után

Az első hónap teendője:

 • A belőtt fülbevalókat mindennap meg kell forgatni a fülcimpában, lehetőleg fürdés közben vagy közvetlenül utána. Fogjuk meg a fülbevalók fejrészét és jobbra- balra forgatva mozgassuk meg őket. Erre azért van szükség, hogy a fülbevaló a belövés után ne száradjon bele a fülcimába. Egy tévhit szerint nem érheti a fület víz, ez nem igaz semmi problémát nem okoz, ha a frissen szúrt füllyukat víz éri, sőt a nedves, felpuhult fülcimpába sokkal könnyebb a fülbevalót megforgatni.
 • After piercing lotion használata naponta. Cseppentsünk a fülcimpára a fülbevaló alá elől és hátul is egy-egy cseppet az utókezelő készítményből. 
 • Hetente egyszer körbe kell törölgetni a fülcimpát a fülbevaló alatt elől és hátul is, mert a felgyülemlett szennyeződések (izzadság, por, szappan maradék, kisgyerekeknél ételmaradék, nyál..stb) gyulladást okozhatnak. A törölgetést egy nedves törlőkendővel (popsitörlővel) célszerű megtenni. Toljuk el a fülbevalót hátra a tarkó irányába majd a kapocs alatt törölgessük át a fülcimpát ezután toljuk a fülbevalót előre az arc irányába és itt is végezzük el ugyanezt a műveletet. A kamilla vagy az alkohol használatát az utókezelésnél nem javasolnánk, mert nagyon kiszárítja a bőrt! Ne szárítsuk inkább hidratáljunk a bőrt.
 • Soha nem szabad a kapoccsal rászorítani a fülbevalót a fülcimpára. 
 • A belőtt fülbevalót az első hónapban nem szabad kivenni. Egy hónap szükséges ahhoz, hogy a fülbevaló szára körül a fülcimpa hegesedjen és kialakuljon egy stabil átjárhatóság.

A belőtt fülbevalók első cseréje:

 • Egy hónap elteltével a fülbevalók cserélhetők, amit úgy praktikus megtenni, hogy cseppentünk egy csepp olajat a fülcimpára a füllyuk köré (közvetlenül a csere előtt), majd a belőtt fülbevalókat egy határozott mozdulattal ellentétes irányba széthúzzuk és kivesszük. Ezután a csereékszer szárát is megolajozzuk és egy könnyed mozdulattal visszahelyezzük a fülcimába. (Kis mennyiségben, bármilyen tiszta, akár étkezési olaj is használható a művelethez)

A következő hónapok teendői:

 • Egy hónap után cserélhetők a belőtt fülbevalók, de maradhatnak is. Amennyiben nem tervezik kicserélni a fülbevalókat, viselhetők huzamosabb ideig is hiszen az ékszerek kíváló minőségű, garantáltan nikkelmentes ötvözettel készültek, amik lehetővé teszik a folyamatos problémamentes viselést.
 • Függetlenül attól, hogy kicserélték vagy sem a belőtt fülbevalókat nagyon fontos, folyamatos viselés mellett, hogy legalább havonta egyszer inkább kétszer ki kell venni az ékszereket (legyen az bármilyen anyagból is) és alaposan át kell mosni a füleket, fülbevalókat meleg, szappanos vízzel.
  Gyermekeknél amennyiben ez nem megoldott, akkor csak a fent leírtak alapján törölgessük át a fülcimpát a fülbevaló alatt elől és hátul is.
 • A fülcimpán a lyuk, fülbevaló hiányában összenőhet. Nem szabad húzamossabb ideig a fülünket fülbevaló nélkül hagyni. Azért nő össze gyorsan, mert a fülcimpán a lyuk nem egy természetes állapot. A szervezetünk a füllyukakat sérülésként értelmezi, igyekszik ezt a lehető legrövidebb idő alatt (fülbevaló hiányában) regenerálni majd visszaállítani az eredeti állapotot, ami nekünk bosszúság a szervezetünknek viszont egy természetes feladat. A regenerációs folyamat fiatalabb korban gyorsabban idősebb korban lassabban megy végbe.
 • A fülbevalók cseréjénél (főleg az első cserénél) mindig használjunk olajat vagy zsíros krémet annak érdekében, hogy gördülékenyebben menjen az ékszerek cseréje. 

  Néhány jótanács probléma esetén:

  Amennyiben a fülcimpa váladékozik, pirosnak, duzzadtnak látja, minden esetben kezelni kell néhány napig. Javaslatunk szerint a fülbevalókat NEM szabad kivenni a probléma ellenére sem, a kezelést az ékszerrel együtt kell elvégezni, ellenkező esetben összenő a fülcimpa. A kezeléshez jól használható készítmények Sudocrem, Tetran vagy Gentamycin (utóbbi két krém recept nélkül patikákban is kapható). Ezen készítmények nagyon hatékonyak. Egy fogvájó segítségével egy kisebb adag krémet kell juttatni az érintett területre a fülbevaló alá mindkét oldalon naponta akár többször, mindaddig amíg a probléma fennáll.  A gyulladás megszűnte után ki kell venni a fülbevalót, alaposan meg kell tisztítani és a jövőben nagy hangsúlyt kell fektetni a fülcimpa folyamatos tisztán tartására a fülbevaló alatt. Amennyiben, ez főleg a kisgyermekek esetében folyamatos akadályba ütközik, érdemes más jellegű fülbevalóra váltani: www.csakfulbevalok.hu


                                                         A következő videofilmek segítségével kérem tekintsék meg a fülbelövést a gyakorlatban is. 

                       

 

Egyszerre vagy külün külön?

Erre a felvetésre mi is egy kérdéssel szoktunk viszont kérdezni. Mit szeretnének, gyorsan letudni a dolgot vagy minőségi, szimmetrikus, szép munkát? Amennyiben csak a gyorsaság számít lövessék egyszerre a két fülcimpát az erre szakosodott szalonokban, mi ebbe sajnos nem tudunk segíteni. Azonban ha párhuzamos, szép, szimmetrikus füllyukakat szeretnének soha nem szabad a két fülcimpát egyszerre lövetni, ugyanis kizárt, hogy két kolléganő egyszerre, párhuzamosan az arccal, egyenesen tudja a fülcimpákat kilyukasztani, ami egy nagyobb gyermeknél, felnőttnél még csak-csak kivitelezhető de egy csecsemőnél? Mi nem ajánljuk...nézzék meg a fotót!

           
                         

 

 A kicsiknél és a nagyoknál is természetes dolog, ha félnek, izgulnak egy kicsit a fülbelövés előtt. Annak érdekében, hogy a kislányok  első fülbevaló behelyezése mindenki számára egy szép élmény legyen, figyelmüket elterelve, játékosan bevonjuk Őket a  munkafolyamatokba...

Korrekció

Vendégeink gyakori kérése a fülbelövés mellett, hogy a korábban rossz helyre történt füllyukasztást korrigáljam. A korrekciós probléma előfordulhat csecsemőknél, kislányoknál és felnőtteknél is. Fontos tudni, hogy a korrekció hatékonyan elvégezhető ha a rontott füllyukból mielőbb kivesszük a fülbevalót majd a hegmentes gyógyulás érdekében a sebet hámosító készítménnyel kenegetjük.Leggyakrabban felmerülő kérdések

Igyekeztünk a fülbelövés előtt leggyakrabban felmerülő kérdéseket kiragadni és azokra válaszokat adni. Amennyiben a felsorolt kérdések-válaszok olvasása után egyéb kérdésük, kérésük lenne a fülbelövés igénybevétele előtt kérjük keressenek minket elérhetőségeink bármelyikén, szívesen állunk rendelkezésre.


További információ


Tények - Tévhitek

Egy tévhit szerint nem szabad a fülbelövés után mozgatni a fülben a fülbevalókat, mert felszakad a seb. Ez nem igaz, kell forgatni a fülbevalókat, hogy ne száradjon bele a fülbevaló a füllyukba. A forgatást este a fürdésnél célszerű megtenni. A fürdővízzel meg lehet locsolni a fülcimpákat, majd miután felpuhult a bőr a fülbevaló körül, könnyű a keletkezett füllyukban a fülbevalókat forgatni.

További információ


Fülbelövés kiszállással, az Önök otthonában

A fülbelövés kiszállással, egy olyan kényelmi szolgáltatás, ami egy jól megszokott, biztonságot nyújtó, otthoni környezetben történhet. Előnyös lehetőséget biztosít azoknak akik nehezen tudják megoldani az utazást, vagy a rohanó hétköznapok miatt a családok amúgy is szoros napirendjébe már nem illeszthető be még egy plusz napi program. Ezért ha szeretnék, könnyebbé, egyszerűbbé tudjuk tenni a szolgáltatás igénybevételét azzal, hogy mi megyünk az otthonukba. A kiszállás ára attól függ, hogy esetleg hol szeretnék igénybe venni a fülbelövést. Kérjük keressenek bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, szívesen segítünk. Kiszállás estén is ugyan az az árúkészlet áll rendelkezésre, mintha Önök jönnének szalonjainkba. 

                Utókezelő készítmények forgalmazása

A fülbelövés utókezeléséhez kétféle készítmény használatát ajánljuk, ami oldat vagy gél formájában kapható. Mindkét termék hatóanyaga és hatásmechanizmusa ugyan az, csak állagukban különböznek egymástól. A használatukat naponta kétszer, reggel és este javasoljuk. 

                 

                  

Választható Belőhető Fülbevalók

A fülbevalók egy zárt, steril kapszulába vannak csomagolva, ami biztosítja a higiénikus fülbelövés lehetőségét. A belőhető fülbevalók háromféle anyagból választhatók nikkelmentes orvosi fém, titánium, és 14 karátos arany. A fülbevalókról fotókat a következő linkre kattintva talál.

 

További információ

Studex Baby Box

Tanácstalan mit vigyen ajándékba az első baba látogatás alkalmával?Nem tudja mit ajándékozzon karácsonyra, névnapra, húsvétra, születésnapra vagy keresztelőre? Ajánlom figyelmébe a Studex újdonságát a Baby Boxot, ami nem csak egy pár belőhető fülbevalót jelent, hanem annál sokkal többet!

További információ

Studex Sensitive Fülbevalók

A Studex Sensitive fülbevalók nem belőhetők, hanem olyan nikkelmentes orvosi fémből készült cserefülbevalók, amik mindenki számára stílusosan viselhetők. A Studex Sensitive a különösen érzékeny fülek számára készült sorozat, amely egyúttal a legújabb divatot is követi.


További információ
Boldogság ajándékba - ajándékutalvány

Szalonunkban is lehetősége nyílik ajándékutalvány vásárlására, mellyel fülbelövést, fülbevalót ajándékozhat szeretteinek. Az utalvány az Ön által kívánt összeggel kerül kiállításra. További információkért, kérem keressen fel minket elérhetőségeink bármelyikén.                      


Ossza meg velünk örömét, mondja el véleményét

Amennyiben megvolt elégedve a szolgáltatással, kérjük ossza meg velünk örömét, írja meg véleményét. Nem csak a pozitív, az esetleges negatív kritika is érdekel, hogy tanulhassunk hibáinkból. Örömmel fogadunk fotókat, videókat, fülbevalókról, fülbelövésről amit szalonunkban készítettek, hogy másoknak is megtudjuk mutatni, a füllyukasztás nem is olyan szörnyű dolog mint amilyennek az sokan gondolják. Bátorítsuk azokat a vendégeket, akik még csak gondolkodnak, félelmeik miatt azonban nem mernek belevágni a dologba. A küldött fotókat, videókat csak itt a weboldalon használjuk a referencia fotók, galéria/videók oldalon, közösségi oldalakon nem publikáljuk.

Segítségüket előre is köszönjük.

                 

És végül, de nem utolsó sorba, ami néha bosszúságot okoz

Sajnos már évek óta tapasztaljuk, hogy néhány fülbelövéssel foglalkozó szolgáltató másolja weboldalainkat. Időnként szó szerint átmásolják az általunk szerkesztett szöveget, képeket, de az is jellemző, hogy bizonyos mértékig megváltoztatják. Ebben az esetben csak a szerkesztő számára látszik, hogy a tartalmak megegyeznek. Ez mindig szomorúsággal tölt el, vigaszként azt szoktuk mondani, hogy aki nem tud önállóan egy weboldalt a saját tevékenységéről összeállítani vagy megírni az hosszú távon nem jelent komoly konkurenciát, hiszen nem elég egy oldalt létrehozni a szolgáltatást színvonalasan el is kell végezni. Szerencsére akad sok tisztességes kolléga aki soha nem folyamodna hasonló módszerekhez. Érdemes figyelni arra is, hogy egyes weboldalak inkorrekt, hitelrontó és megtévesztő tartalma gyakran félre vezetheti a témában laikus olvasókat. Kérjük ezért Önöket, hogy az információk átolvasása után saját ítélőképességük szerint döntsenek és válasszanak szolgáltatót. A weboldalaink tartalma 2008 decemberében születtek. Konkurens weboldalak tartalmi azonossága, ha az említett dátum után jött létre az másolás és nem a saját szellemi termék.