Belépés a csakfulbevalok.hu webáruházba

Füllyukasztó pontok

Országszerte, egyre több településen, városban van lehetőség a fülbelövést, orr és köldök piercing lyukasztást igénybe venni, szakmailag magas színvonalon működő szalonokban. Udvarias kiszolgálással, a Studex és a Medisept minőségi termékeivel várjuk kedves vendégeinket. Keressék kollégáimat bizalommal!

Korrekció


Elrontott fülbelövés utáni korrekció gyermekekél, felnőtteknél

Vendégeink gyakori kérése a fülbelövés mellett, hogy a korábban rossz helyre történt füllyukasztást korrigáljam. A korrekciós probléma előfordulhat csecsemőknél, kislányoknál és felnőtteknél is. Fontos tudni, hogy a korrekció hatékonyan elvégezhető ha a rontott füllyukból mielőbb kivesszük a fülbevalót majd a hegmentes gyógyulás érdekében a sebet hámosító készítménnyel (Bepanthen Sudocrem, Neogranormon) kenegetjük. Miután a seb meggyógyult azonnal elvégezhető az újabb fülbelövés. Az átszakadt, megnyúlt vagy a régi, rossz helyre lyukasztott füllyukak helyett új füllyukat készítünk. Ezek a típusú füllyukak maguktól nem szoktak összenőni, plasztikai beavatkozással azonban szépen regenerálhatók. A rossz helyre lyukasztott fülbevaló a gyakorlatlanságból, a szakértelem hiányából, a fülcimpa jelöletlenségéből, vagy a korszerűtlen technikából adódhat.

Kitágult, átszakadt füllyukak, éjszaka szúró fülbevalók, kifelé álló karikák

Gyakran találkozunk felnőtteknél kitágult vagy átszakadt füllyukakkal, ezeket kétféle módon lehet korrigálni. Az első lehetőség ha a kitágult vagy átszakadt füllyuk mellé vagy elé egy másik füllyukat tervezünk ami lehet, hogy nem túl esztétikus mégis végleges megoldást biztosít. A másik lehetőség ha egy plasztikai sebész segítségét kérjük, aki a fülcimpán a keletkezett sérülést sebészeti úton plasztikázza, majd a gyógyulás után újra lyukasztható a fülcimpa. További gyakori problémák a kifelé álló karikák vagy az éjszaka szúró fülbevalók. Ezeket a problémák, a helytelen fülbelövés technika következményei, ugyanis ha a fülbelövő szakember szakszerűen és pontosan végzi a fülbelövést, akkor a keletkezett lyuk iránya a fülcimpán az arccal párhuzamosan fut és nem rá merőlegesen, ezért a helyes technikával lőtt fülcimpákban a beszúrós fülbevaló szárvége biztosan nem szúr és a karika fülbevalók sem állnak kifelé. Természetesen ezek a problémák is korrigálhatók.

A következő linkre katintva elérik azoknak, a magas színvonalon működő szalonoknak az elérhetőségét, ahol magasan képzett kolléganőink biztosan tudnak  segíteni az esetleges korrekciós problémákban: Fülbelövés országszerteVendégeim leveléből idézek néhány sort:

"Honlapján láttam vállal fülbevaló korrekciót. A kislányom egyik fülbevalója a fülcimpa szélére került és az is ferdén lett belőve. Nagyon szembetűnő és bántó, a szemnek"

"Kislányomnak 3 hónapos korában kilövettük a fülét. Kb. 3 hónapig hordtuk a próba fülbevalót, aztán bele tettük az arany fülbevalóját. Már itt szembe tűnt, hogy talán nem a legjobb helyre lett lőve a fülbevaló. Ráadásul mind a kettő rossz. Ez nagyon zavar engem"

"Az Önök honlapján olvastam, hogy végzett már füllyukasztás utáni korrekciót. Az 5 hónapos kislányunknak július 1-én lyukasztották ki a fülét, házhoz jött egy hölgy. A hölgy távozása után tudtuk csak jobban megnézni az eredményt és már egyből feltűnt, hogy egyáltalán nem lett szimmetrikus a kettő és nagyon úgy tűnik, hogy az egyik biztosan, de a másik sem az ideális helyre került. Nagyon örülnénk, ha látná egy hozzáértő szakember!"

És végül, ne féljünk a korrekciótól...

"Örülök, hogy az első kalandunk után végül a megfelelő helyen kötöttünk ki, és így a kisasszonynak nem kell felemás fülekkel járnia...Az eredmény nagyon szép, a keresztszülők már látták - nagy kritikusok, és ők is meg vannak elégedve! Köszönjük a segítséget, további munkájukhoz minden jót kívánunk!"

"Küldünk pár képet, a tökéletes munkáról. :):) A képen látszik, hogy Lia is mennyire örül új, gyönyörű fülbevalójának. Nagyon szépen köszönjük a profi munkát. Nagyon örülünk, hogy másodszor már Önöket választottunk!"

"Mivel már több mint egy hét eltelt, jelentkezem, hogy örömmel elmeséljem: Lucának eddig semmi problémája nincs, nem pirosodott be a füle, simán tudja forgatni, mozgatni a fülbevalót, szóval boldogok vagyunk, hogy ez ilyen simán is mehet, és köszönjük!:)"

A korrekció nem jelent plusz költséget, ugyanannyiba kerül mint egy normál fülbelövés. A korrekciót steril, az eszközömmel kompatibilis fülbevalókkal végzem, a korábban belőtt fülbevalókat sajnos nem tudom újra felhasználni! 
A probléma megoldása

Először is vegyük ki a fülbevalókat a fülcimpából és kezdjük meg a seb kezelését hámosító készítmények használatával, amik hegmentesen gyógyítják a fülcimpát. Amennyiben a korábbi füllyuk elhelyezkedése a fülcimpán jó, de ferdén lett belőve a fülbevaló meg kell várni a teljes sebgyógyulást (10-12 nap) a korrekcióig. Abban az esetben, ha a javítást a rontott füllyukhoz képest teljesen máshová szeretnénk kérni nem kell a végleges gyógyulásig várni, azonnal elvégezhető a fülbelövés. A rossz helyre lőtt füllyukak nem lesznek szebbek és jobb helyre se kerülnek, ezért ne bízzunk abban, hogy a fülcimpa növekedésével az esztétikai élmény javul. Egy személyes konzultáció után megtervezem, bejelölöm az új füllyuk helyét a fülcimpán, majd a szokásos módon megtörténik a fülbelövés.